Recepten Zoet

Recepten Zoet

Lizzy’s Duty Free Cake

Gluten vrije sinaasappel/amandelcake van Liz uit Dublin

altIngrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 100 ml olijfolie
  • 4 eieren
  • 125 gram basterdsuiker
  • 175 gram fijngemalen amandelen of amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder

 

Stap 1

Kook de sinaasappels in circa 1 uur zacht. Snijd ze in stukken en verwijder de pitten. Pureer ze vervolgens in de blender of met een staafmixer tot een fijne mousse.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Mix olijfolie, eieren en basterdsuiker tot een schuimig mengsel.

Stap 3

Schep bakpoeder en de amandelen door het eimengsel (stap 2) en voeg dit bij de sinaasappelmousse (stap 1). Giet dit in een met bakpapier bekleed bakblik en bak circa 45 minuten op 180 graden.

Reageer