Deze 65% chocoladereep uit de regio Manabi in Ecuador heeft een sterk citroenaroma en een ongelooflijke bloemige chocoladesmaak. Ga mee op reis door bloeiende citrusboomgaarden!
- Smaak: citroenachtig fris, verkoelend, bloemige nasmaak.
- Van boon tot reep gemaakt in Ecuador.
- Ingrediënten: Cacao Arriba Nacional* (tenminste 65%), rietsuiker*, cacaoboter*, emulgator: zonnebloemlecithine*.
- * gecertificeerd biologisch volgens EC-BIO-11.
- Dit product is notenvrij, sojavrij, glutenvrij, palmolievrij, veganistisch, koosjer, biologisch.
Over Paccari / Pacari
Pacari betekent natuur in het Quechua, de taal van de oorspronkelijke bewoners van Ecuador. En dat is precies waar het de twee Ecuadoraanse pioniers om gaat. Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw en worden verhandeld volgens de principes van eerlijke handel. Zo hebben boeren een vast inkomen en Pacari de best mogelijke kwaliteit. In 2022 werd Pacari veranderd in Paccari. De extra C staat voor Comunidad (Gemeenschap), Consciencia (Geweten), Creatividad (Creativiteit) en Confianza (Vertrouwen).
Arriba Nacional is een zeldzame cacaosoort uit Ecuador
De Arriba Nacional cacaoboon komt oorspronkelijk uit Ecuador en wordt verbouwd door kleine boeren in het hele land. Paccari ondersteunt de boeren bij de teelt en verwerking van de gevoelige planten. De bonen komen voornamelijk uit de drie regio’s: Esmeraldas, Manabi en Los Rios. De verschillende eigenschappen van de grond zorgen voor een prachtige variëteit aan aroma’s. Van bloemige citrustonen tot bananentonen en notensmaken, alles is duidelijk van elkaar te onderscheiden. Paccari gebruikt alleen bonen uit Ecuador.
Onderscheidingen:
- Gouden medaille Americas, World Finals, International Chocolate Award 2017
Specificaties
Gewicht | 50 g |
---|---|
Geproduceerd in | Ecuador |