Blog

Wat is Pu-Erh thee en waar moet je op letten als je Pu-Erh wilt kopen?

Pu-Erh (ook geschreven als pu-er, puerh of pu’er) is een gefermenteerde thee uit China. De thee komt uit het gebied rond de stad Pu’er in de provincie Yunnan. In tegenstelling tot geoxideerde theesoorten (zoals zwarte thee) zijn de bladeren voor Pu-Erh thee zorgvuldig gefermenteerd met behulp van bacteriën, wat de thee een karakteristieke, aardse smaak geeft.

Lees verder

Woordwijzer om thee, koffie en chocolade te dekoloniseren

Onze (on)bewuste woordkeuze verheerlijkt kolonialisme – en daarmee ook institutioneel racisme dat daaruit voortkwam. In deze woordwijzer lichten we acht woorden en hun koloniale associaties uit die onder andere worden gebruikt in de thee-, koffie- en chocoladebranche. Het is een incomplete lijst die uitnodigt om na te denken over de woorden die we gebruiken.

Lees verder

DIY: sublieme cold brews zetten op 3 manieren

Door thee of koffie met koud water te zetten krijg je cold brews met een subtiele zachte en zoete smaak. Heerlijk voor een warme dag. Of om je hoofd gewoon koel te houden. In dit artikel leggen we uit hoe je op 3 manieren cold brews kunt maken. Met simpele hulpmiddelen die je vast in huis hebt liggen – of juist met fancy gadgets.

Lees verder

Wat kun je doen met koffiedik? 3 toepassingen voor hergebruik van koffieafval

Koffieliefhebbers opgelet! Koffiedik is een voedingsrijke substantie die je in en om het huis best opnieuw kunt gebruiken. Het koffiedrab van je dagelijkse bakkie pleur hoeft vanaf nu niet meer bij het restafval dankzij de volgende tips. #zerowaste #maketastenotwaste

Lees verder
We informeren je als dit product weer op voorraad is. Laat je e-mailadres hier achter, dan houden we je op de hoogte!