In 2008 startten Eline Sandberg en zoon Lowik Pieters met het verkopen van losse thee onder de eigen merknaam ‘Evermore’, met een zelf ontworpen logo van een zwarte raaf. De naam was niet toevallig gekozen: bij thee dachten ze beiden aan Engeland en Eline in het bijzonder aan haar docent Engels die altijd uit The Raven (1845) van Edgar Allan Poe voordroeg. De raaf in het gedicht zegt ‘Nevermore’ en dat verbasterde tot ‘Evermore’. Ook omdat je van thee volgens hen altijd meer kunt drinken, in tegenstelling tot koffie 😉 . Ze schreven zich in bij de Kamer van Koophandel toen Lowik dertien was, wat tot enige verbazing bij de inschrijfbalie leidde.

Koffiebrander Ian | Evermore

Koffiebrander Ian in juni 2011, toen ons brandertje nog in huis stond!

Vader Ian Pieters wilde ook wat doen in het bedrijf en startte een jaar later met zoon Aito met koffiebranden. Meestal in een schuurtje in de achtertuin, soms op markten of vanuit de keuken (zie foto).

Toen het huis uitpuilde met koffie en thee konden ze de koffie branden bij STROOP aan de Mathenesserweg in Delfshaven. Toen ook dit te krap werd, werd een eigen locatie aan de Coolhaven gevonden. Samen met KookstudioMix verbouwden ze twee oude garages tot een koffiebranderij, kookstudio, theepakkerij, een koffiebar en theeschenkerij en een winkel.

Onze losse thee

De Familie Evermore is Sri Lanka in 2013

Op bezoek bij theefabrieken in Sri Lanka, 2013

Alle theesoorten van Evermore worden door onze familie met zorg geselecteerd, verpakt en verzonden. Evermore kiest alleen losse thee omdat we bungelzakjes onnodige milieuvervuiling vinden en omdat we vinden dat je thee moet kunnen zien om de kwaliteit te
kunnen herkennen. Thee moet zwemmen! Wij kiezen voor kwaliteit tegenover een eerlijke prijs. Bijna alle theesoorten hebben een biologische certificering of zijn volgens bio standaarden geproduceerd.

Evermore zoekt contact met lokale productenten, wanneer dat mogelijk is. Zij staan aan de basis van de producten en zijn een eindeloze bron van inspiratie. Zo was theemeester Eline in april 2014 op werkbezoek bij o.a. de familie Otsuka in Japan.

alt

Theemeester Eline in Japan, 2014

Onze koffie en koffiebranderij

Evermore Ian in Rwanda - online koffie bestellen

Met Joy Tushabe van Rwanda Ishema Women’s, 2015

Al onze koffiesoorten worden wekelijks zelf gebrandverpakt en verzonden. Evermore kiest alleen single origin koffiebonen van één coöperatie of zelfs van één koffietuin. We maken geen blends, omdat we de unieke smaak van elke koffiesoort willen blijven proeven. Net als bij wijnen van één château. Wij kiezen voor kwaliteit tegenover een eerlijke prijs. Bijna elke koffie heeft een certificering, biologisch, dan wel fairtrade of Rain Forest Alliance. Evermore zoekt contact met de boeren, waar mogelijk. Zo was koffiebrander Ian in 2015 op bezoek bij Joy Tushabe van de Ishema Women’s Wetmill in Rwanda. Bekijk het interview met haar.

Tasting notes Legenda | Evermore

Zo lees je de smaakomschrijvingen in de afbeelding bij elke koffie op onze website.

Online koffiebonen bestellen? Iedere woensdag brandt de koffiebrander de verse koffiebonen en wordt de koffie met de Evermore-fiets voor het weekend nog geleverd! Of we sturen het op met PostNL en dan is het er bijna net zo snel. Om de keuze voor een thee- of koffiesoort wat makkelijker te maken, hebben we op onze website een kleurrijke afbeelding met een smaakomschrijving toegevoegd. Iedereen zal zich wel een beeld kunnen vormen bij de smaakreferenties die we je bij het product ziet (chocolade, karamel… om maar wat te noemen). De bovenste kleur is altijd de hoofdtoon, de onderste vormt de ondertoon of de nasmaak. Bekijk ook de bijbehorende afbeelding op deze pagina voor een visualisatie.

Onze chocola

Evermore verkoopt alleen single origin chocolade. Geen mengsels, maar slechts één boonsoort opdat je de verfijnde smaak van die oogst goed kunt proeven. Vaak wordt de gehele reep in het land van herkomst geproduceerd. Maar we verkopen ook chocolades van kleine Nederlandse (Mesjokke) en Belgische (Coup de Chocolat) producenten. Alle repen zijn van super kwaliteit en op ambachtelijke wijze bereid. Dat betekent dat iedere chocolade(reep) langer dan gewoonlijk heeft geconcheerd (mengen d.m.v. een speciale mengmachine) en daardoor voller van smaak is. Bijna al onze merken hebben een biologische certificering.

Fietstransport

Tekening © Shift+p

Wekelijks bezorgen we onze producten per fiets in Rotterdam Centrum-West. Dat is nog eens een persoonlijke service! Ook vinden we dat een goede stap naar duurzame logistiek in de stad. Buiten Rotterdam verzenden we met PostNL.