Deze reep bevat cacao afkomstig uit de ongerepte regenwouden van West-Papoea, geteeld door de Ebier Suth Cokran-boeren nabij het dorp Ransiki. Met behulp van de Heinde & Verre Split Roast-techniek versterkt één profiel de fruitige en kruidige tonen, terwijl een ander de bloemige accenten benadrukt, aangevuld met Nederlandse bietsuiker om de natuurlijke fruitigheid van de cacao te accentueren zonder de smaak te veranderen.
Smaak: jasmijnbloemen, olijven, noten, zoethout en verse passievrucht.
Rotterdamse chocolade van Heinde & Verre
In Rotterdam-Noord maakt Heinde & Verre grand cru chocolades met op maat gemaakte machines. Elke chocoladereep ‘rijpt’ tenminste drie maanden. Van elke batch wordt een deel bewaard in de ‘chocoladebibliotheek’. Chocolade is een fermentatieproduct en rijpt dus steeds verder, net als kaas.
Heinde & Verre maakt de chocolade ‘vanaf de cacaoboon’ helemaal zelf. In Nederland zijn nog maar enkele chocolademakers die chocolade compleet van boon tot reep zelf maken. Dit heet bean to bar chocolade
Gewicht: 2 x 35 gram
Geproduceerd volgens biologische standaarden (niet gecertificeerd).
Specificaties
Ingrediënten | Cacao (bonen en boter) 71%, Nederlandse bietsuiker. Koel, donker en droog bewaren. |
---|---|
Herkomst bonen | West Papua, Indonesia |