Blog

Beslisboom: Welke koffiemolen past bij mij?

Er zijn zoveel koffiemolens op de markt dat het lastig vergelijken is als je een koffiemolen wilt kopen. We hebben de beste elektrische en handmatige koffiemolens op een rij gezet en hun prestaties en maalgraad met elkaar vergeleken. Deze beslisboom met overzichtelijke vergelijkingstabel helpt je bij jouw keuze!

Continue reading “Beslisboom: Welke koffiemolen past bij mij?”

Waarom shade-grown coffee ecosystemen versterkt

Koffiestruiken van de coffea arabica zijn schaduwminnende planten. Shade-grown coffee (of ‘boskoffie’) zijn koffiebonen die onder een schaduwrijke boomlaag zijn gekweekt volgens principes uit de natuurlijke ecologie. Wat maakt koffie die in de schaduw is gegroeid anders dan koffie van een plantage zonder schaduw?

Continue reading “Waarom shade-grown coffee ecosystemen versterkt”

What is Pu-Erh tea and what do I look out for when buying Pu-Erh?

Pu-Erh (sometimes written as pu-er, puerh, or pu'er) fermented tea native to China. The tea hails from the area around the city Pu’er in Yunnan province. In contrast to oxidized tea varieties (like black tea), the tea leaves have been carefully fermented with the help of bacterias. This process gives the tea its characteristic, earthy flavor.

Continue reading “Wat is Pu-Erh thee en waar moet je op letten als je Pu-Erh wilt kopen?”

Word guide to decolonize tea, coffee, and chocolate

The way we choose our words can glorify colonialism and the institutional racism that it produced. This handy word guide explains eight words and their colonial associations as they were used in the tea, coffee, and chocolate business. The list is incomplete, thus inviting one to think about the words we use.

Continue reading “Woordwijzer om thee, koffie en chocolade te dekoloniseren”

DIY: 3 ways to make a sublime cold brew

By brewing tea of coffee with cold water you can create delicious cold brews with a subtly soft and sweet flavor. Sumptuous on a hot day. Or just to keep your head cool. In this article we explain 3 ways to create a cold brew using simple tools you probably have around the the house. Or by using fancy gadgets!

Continue reading “DIY: sublieme cold brews zetten op 3 manieren”

How coffee is made caffeine-free - without chemicals

Truly delicious caffeine-free coffee? Is that even possible? It is! The time of tasteless, stuffy beans is over thanks to a special process through which caffeine is extracted from coffee. Spoiler alert: er is alleen water, warmte en een beetje geduld bij nodig.

Continue reading “Zo wordt cafeïnevrije koffie gemaakt – zonder chemicaliën”

Oolong: een bijzondere ‘drakenthee’

Oolong is een half geoxideerde thee die een belangrijk onderdeel is van de Chinese theetraditie. De naam is afgeleid van het Chinese Wulong (烏龍), wat letterlijk ‘zwarte draak’ betekent. Het is een van de meest diverse theesoorten met een uitgesproken smaak, die zelfs na meerdere opschenkingen aanwezig blijft.

Continue reading “Oolong: een bijzondere ‘drakenthee’”

Video: Evermore bij de grootste koffietuin ter wereld

In februari 2018 was Evermore bij Coffea Diversa, in Costa Rica. Eigenaar Fanny Garcia Brenes vertelt in deze video over de meer dan 600 unieke variëteiten die je in hun koffietuin kunt vinden, waaronder een aantal ‘vergeten koffiesoorten’ met bijzondere eigenschappen. Het is de grootste private koffiecollectie ter wereld.

Continue reading “Video: Evermore bij de grootste koffietuin ter wereld”

Make coffee better: In de leer bij het Coffee Roasters Guild

Evermore’s koffiebrander Ian was begin oktober op het Coffee Roasters Guild Camp in Evora, Portugal. “Na 10 jaar koffiebranden vond ik dat het tijd werd om eens nieuwe ideeën op te doen en ik was toe aan een nieuwe impuls”. In dit artikel vertelt hij wat hij van het Gilde heeft geleerd. Van branden met elektrische machines of duurzaamheid in de koffiebusiness tot wat de kleur (niet) zegt over de branding. #makecoffeebetter #specialtycoffee

Continue reading “Make coffee better: In de leer bij het Coffee Roasters Guild”

Van boom tot reep: cacaoproductie in 10 stappen

Chocolade maken is een bewerkelijk proces. Hoge kwaliteit chocoladerepen worden zorgvuldig geselecteerd, gefermenteerd, gedroogd, gebrand, gekraakt, gemalen, geconcheerd en getempereerd. In dit artikel laten de makers van onze chocoladesoorten de 10 stappen van het productieproces zien.

Continue reading “Van boom tot reep: cacaoproductie in 10 stappen”

We will notify you when this product is back in stock. Leave your e-mail address here and we will keep you informed!