Zaterdag 1 september 2018 –  11:00 uur  – Evermore, Coolhaven 158A, Rotterdam

Bestel de gepresenteerde nieuwe koffiesoorten in een luxe geschenkverpakking.

Koffiebrander Ian was in februari 2018 in Costa Rica. Daar wisselde hij kennis uit met koffieproducenten, exporteurs en grote en kleine koffiebranders. Dit sluit aan bij het doel van Evermore: de hele keten blij hebben. Om iedereen blij te laten zijn, moet je elkaar natuurlijk wel leren kennen. Een van de deelnemers aan de masterclass was Coffea Diversa, waarvan wij op 1 september drie zeer exclusieve koffies zullen presenteren.

Zeer exclusieve koffie uit Costa Rica

Coffea Diversa is meer dan een koffieplantage. In de koffietuin van Fanni en Gonzalo Hernandez worden meer dan 600 verschillende koffiesoorten gekweekt. Om een monocultuur te voorkomen, proberen zij een grote diversiteit aan soorten levend te houden. Elke boonsoort heeft namelijk zijn eigen bijzondere eigenschappen, die resulteren in een unieke smaak.

De soorten die Evermore zal presenteren zijn:

  • Laurina Pointed (washed)
  • Bourbon Longberry (washed)
  • Geisha (washed)

De koffiesoorten worden per 150 gram verkocht in een luxe bewaardoos.

Fanni: “Coffea Diversa is een koffietuin, geen koffieplantage”

Evermore wil de hele keten blij hebben

Evermore is een familiebedrijf gespecialiseerd in de hoogste kwaliteit ‘single origin’ thee, koffie en chocola. ‘Single origin’ producten zijn afkomstig uit één land of regio. Wat begon als een experiment voor vrienden en familie, groeide uit tot een onderneming met eigen koffiebranderij, bar en winkel aan de Coolhaven in Rotterdam.

Evermore wil dat de hele keten blij is, van producent tot consument. De Rotterdamse onderneming kiest voor kwaliteit en heeft direct contact met producenten en plantagehouders. Zo vertelt Evermore het echte verhaal van koffie en thee. Daarin spelen biologisch en fair trade een belangrijke rol. Lees meer over ons.