Za. 1 september – 16:45 – Evermore, Coolhaven 158A, Rotterdam

Wij hebben een primeur! Voor het eerst kan het publiek kennis maken met een nieuw Rotterdams chocolademerk: Heinde & Verre. In de Teilingerstraat in Rotterdam-Noord maken zij grand cru chocolades met op maat gemaakte machines. Bij Evermore kun je op 1 september een single origin 70% reep van de witte Porcelana cacaoboon proeven en een single origin 70% reep ‘Noble Bali’. Elke chocoladereep ‘rijpt’ tenminste drie maanden.

Jan-Willem Jekel van Heinde & Verre zal in 15 minuten het nieuwe merk presenteren waar hij samen met Ewald Rietberg al een paar jaar aan heeft gewerkt. Evermore behoorde tot een select proefpanel en we mochten komen kijken en proeven van hun chocoladebibliotheek. Van elke chocoladeproductie bewaren ze een deel om door te laten rijpen, net als wijn.

Bean to bar chocolade

Heinde & Verre maakt de chocolade ‘vanaf de cacaoboon’ helemaal zelf. Die bonen worden ook deels door henzelf geïmporteerd, zoals de bonen voor de ‘Noble Bali’ reep. De Porcelana cacaobonen uit Venezuela worden door een cacaohandelaar in Zaandam geïmporteerd. Zodra de situatie in Venezuela verbetert, zal Heinde & Verre ook daar zelf gaan importeren. In Nederland zijn nog maar enkele chocolademakers die chocolade compleet van boon tot reep zelf maken. Dit heet bean to bar chocolade.

Start proeverij: 16:45
Duur: 15 min.
Voertaal: Nederlands

Reserveren is niet nodig.

www.heindeverre.com