Zaterdag 1 september 2018  –  16:00  –  Evermore, Coolhaven 158A, Rotterdam

We hebben lang gezocht, maar eindelijk goede traditionele semi-geoxideerde Oolong uit Taiwan kunnen vinden! Ook presenteren we een nieuwe Japanse groene thee uit Sonogi. Je kunt op 1 september om 16:00 de theesoorten proeven en gelijk aanschaffen.

Chin Shin Formosa Oolong

Deze florale, zijde-achtige oolong komt van een kleine theetuin in Chishui, Mingjan County, Nantou, Taiwan. De thee groeit in Chishui en wordt in hetzelfde dorp verwerkt. Het dorp staat bekend om de ijzerrijke, rode grond. De gehele productie wordt verzorgd door de familie Lin. De thee is 25 tot 30% geoxideerd, wat laag is voor een Oolong, waardoor de rijke en bloemige smaak behouden blijft. Deze thee werd in de lente van 2018 geoogst en is geproduceerd volgens biologische standaarden, maar niet gecertificeerd.

Sonogi Mushisei Tamaryokucha | Evermore

Sonogi Mushisei Tamaryokucha

De streek rond Sonogi (prefectuur Nagasaki, Japan) staat vooral bekend om de tamaryokucha. Tamaryokucha (“bal-groen-thee”) is een sencha waarvan de blaadjes niet naaldvormig maar gekruld zijn en soms tot kleine balletjes gerold zijn, door de speciale manier van rollen tijdens het droogproces. De Sonogi theeboeren experimenteren met nieuwe theesoorten, zowel met nieuwe cultivars (variëteiten van de theeplant) als met zwarte of oolong thee.

100% composteerbare verpakking

De best verkopende theesoorten van Evermore worden op 1 september in een nieuwe, volledig composteerbare verpakking gepresenteerd. De verpakking is gemaakt van restanten van suikerriet (geen voedingsmiddel) en kan in de GFT bak. Binnen honderd dagen zou de als plastic aanvoelende verpakking moeten zijn vergaan. De witte kleur is verkregen door de verpakking met zuurstof te bleken.