01-09-2018 t/m 30-09-2018   –   Evermore, Coolhaven 158A, Rotterdam

Tijdens het tienjarig bestaan van Evermore op 1 september 2018 opent de tentoonstelling Raven in de expositieruimte achter de branderij. De deelnemende kunstenaars aan de groepstentoonstelling hebben een verschillende achtergrond en dat zie je terug in de variatie in de kunstwerken. Van lijntekening tot aquarel, van HD fotocollage tot animatie. Allemaal met de intelligente zwarte vogel als thema. Tijdens de expositie is het werk van de volgende kunstenaars te zien:

Luci Craamer

Luci Craamer valt op met lijntekeningen van mensen tijdens hun (dagelijkse?) bezigheden. De tekeningen zijn te herkennen aan hun ‘eenvoud’. Met weglating van lijnen, zonder dat je ze mist. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Luci een animatie gemaakt met een raaf (zie ook de afbeelding bovenaan deze pagina).

Marco Faasen

Met zijn werk “Raafvogels”, zwarte raven van karton en takken, was Marco Faasen een beeldbepaler bij Voorlopig op de Nieuwe Binnenweg. De grote vogels hingen in groepjes aan de muur in de winkel, waar hij toen ook zijn werkruimte had. De laatste exemplaren uit de serie worden bij Evermore tentoongesteld.

Stang Gubbels

Stang Gubbels is bekend als grafisch ontwerper van o.a. de huisstijl van boekhandel Donner. Zijn kenmerk: werkende mannetjes. Minder bekend is de poster die hij jaren terug voor Evermore ontwierp. Met mannetje, koffie en natuurlijk… een raaf!

Raph de Haas

Raph de Haas, bekend van zijn potlood- en krijt- en inkttekeningen, heeft een interesse voor raafvogels. Mens en dier worden door hem vaak en profil afgebeeld, eventueel met oplichtende ogen. Tijdens Raven stelt hij drie houtskooltekeningen van raven tentoon.

Aldwin van Krimpen

Naast mode- en productfotografie is Aldwin van Krimpen op zoek naar beelden die op de grens liggen tussen autonoom en toegepast. Speciaal voor Raven maakte hij een HD fotocollage  van een raaf. De foto is geprint door hetzelfde bedrijf dat de panelen voor “The Horn of Plenty”, het plafondkunstwerk in de Markthal van Arno Coenen en Iris Roskam, maakte. Haarscherp dus!

Bastiaan Mol

Bastiaan Mol heeft zijn opleiding illustratie/toegepaste grafiek aan de Academie voor Kunstachten Roger Avermaet in Antwerpen. Hij maakt o.a. dierenportretten, en dan het liefst vogels. Daarbij maakt hij gebruik van verschillende technieken als aquarel, gouache, inkt, pastels, grafiet en acryl in één kunstwerk. Voor deze gelegenheid zal Bastiaan ook een nieuw werk tentoonstellen.

John van ‘t Slot

John van ‘t Slot was in de jaren tachtig een belangrijke vertegenwoordiger van het ‘nieuwe schilderen’. Zijn vaak humoristische schilderijen vielen op toen er eind jaren zeventig nieuwe aandacht kwam voor de schilderkunst. Onlangs werd een vroeg werk van hem aangekocht door het Dordrechts Museum. Deze tentoonstelling komt hij met groot schilderij: 100×130 cm. Olieverf op doek.

 

Openingsmoment: Zaterdag 1 september 2018 om 10:30 uur.

Daarna is de tentoonstelling te bezoeken t/m zondag 30 september 2018 tijdens de reguliere openingstijden van Evermore.