Za. 1 september 2018  –  15:00 uur  –  Evermore, Coolhaven 158A, Rotterdam

“Once upon a midnight dreary, while I pondered, weak and weary”, zo begint een van de beroemdste gedichten van Edgar Allan Poe, The Raven (1845). Het gedicht vertelt het verhaal van een nachtelijk bezoek van een pratende raaf aan een man (de ik-verteller), die treurt om zijn overleden geliefde, Lenore. Zittend op een buste van Pallas brengt de raaf de verteller steeds meer uit evenwicht door het constant herhalen van het woord “Nevermore”.

Het gedicht wordt voorgedragen door Sander de Heer, met muzikale begeleiding van saxofonist Raaf Hekkema en live tekeningen van Raph de Haas. Tekst: Edgar Allan Poe (1845), regie: Ian Pieters.

Reserveren is niet mogelijk. Wie het eerst komt…

Aanvang: 15:00 uur
Duur: 25 min

Voertaal: Engels – Language no problem

 

Over de makers:

 

Raph de Haas

Raph de Haas, bekend van zijn potlood- en krijt- en inkttekeningen, heeft een interesse voor raafvogels. Mens en dier worden door hem vaak en profil afgebeeld, eventueel met oplichtende ogen. Met een overheadprojector zal hij live inkttekeningen maken bij de voordracht van Edgar Allan Poe’s The Raven (1845). De tekeningen verdwijnen weer en zullen dus alleen tijdens de voorstelling te zien zijn.

Sander de Heer

Bekend als de ‘stem’ van Meneer Krabs uit Spongebob is Sander de Heer ook een veelgevraagd stemacteur voor luisterboeken, zoals De Vliegeraar van Khaled Hosseini. Hij zal The Raven (1845) in de originele, oud-Engelse versie voordragen.

Raaf Hekkema

Raaf Hekkema is een klassiek saxofonist. Hij is bekend geworden door zijn arrangementen. Als kamermusicus en solist geeft hij concerten over de hele wereld. Hij zal een selectie van werk van Bach ten gehore brengen.