Het was feest aan de Coolhaven

Zaterdag 1 september 2018 was het tien jaar geleden dat familiebedrijf Evermore de toen nog kleine vleugels uitsloeg. Het merk met de bekende zwarte raaf kan zich inmiddels de oudste nog in bedrijf zijnde koffiebranderij van Rotterdam noemen! Dit werd feestelijk gevierd in de koffiebranderij en -bar aan de Coolhaven in Rotterdam en op de kade. 

Thema: raven

De naam ‘Evermore’ verwijst naar het positieve aspect van thee, omdat je daarvan de hele dag door kunt drinken. Een raaf werd het beeldmerk, als subtiele verwijzing naar de beroemde zin uit The Raven van Edgar Allan Poe:

“Quoth the Raven [n]evermore”  E.A. Poe (1845), The Raven

Om die reden was het thema op deze feestelijke dag: Raven.

Poster Evermore 10 jaar eindversie

Campagnebeeld (klik voor volledige grootte)

Programma

10:00  –  Koffie met taart.
10:30  –  Opening tentoonstelling Raven.
Met werk van Luci Craamer, Marco Faasen, Stang Gubbels,  Raph de Haas, Aldwin van Krimpen, Bastiaan Mol en John van ‘t Slot.
11:00  –  Presentatie en cupping nieuwe koffiesoorten.
12:00  –  14:00   Lunch verzorgd door KookstudioMix.
15:00  –  Voorstelling The Raven, gespeeld door Sander de Heer met muziek van Bach door saxofonist Raaf Hekkema en live tekeningen van Raph de Haas.
16:00  –   Proeverij nieuwe theesoorten + presentatie 100% composteerbare verpakking.
16:45  –   Primeur! Proeverij nieuw Rotterdams chocolademerk Heinde & Verre.
17:30  –   RavendemonstratieEen vogeldemonstratie met échte raven Ko & Kees.
18:30   –   Muziek door Mujeres Latinas o.l.v. Lauriane Ghils.
19:00   –   21:00   Foodpairing Diner door KookstudioMix. Vier porties, te combineren met drie theesoorten en een koffiesoort.
21:00   –   Terugblik op 10 jaar Evermore.

Stylist Helly Scholten verzorgt de (botanische) aankleding. Voor haar nieuwste project verft ze met planten. Eén keer raden waarmee!

Familiebedrijf, augustus 2018 | Evermore

Familiebedrijf, augustus 2018

Impressie

Fragment van onze allereerste (getekende!) website.

Evermore wil de hele keten blij hebben

Evermore is een familiebedrijf gespecialiseerd in de hoogste kwaliteit ‘single origin’ thee, koffie en chocola. ‘Single origin’ producten zijn afkomstig uit één land of regio. Wat begon als een experiment voor vrienden en familie, groeide uit tot een onderneming met eigen koffiebranderij, bar en winkel aan de Coolhaven in Rotterdam.

Evermore wil dat de hele keten blij is, van producent tot consument. De Rotterdamse onderneming kiest voor kwaliteit en heeft direct contact met producenten en plantagehouders. Zo vertelt Evermore het echte verhaal van koffie en thee. Daarin spelen biologisch en fair trade een belangrijke rol. Lees meer over ons.