Georgia Ramon Haïti 80% BIO is een biologische chocoladereep gemaakt van Trinitario en Criollo cacaobonen uit Haïti. De Trinitario en Criollo cacaobonen zijn slechts mild geroosterd.
Onder de naam PISA (Produits des Iles SA) startte in 2014 een productiefaciliteit in het noorden van Haïti, het centrum van de cacaoteelt. De centrale productiefaciliteit heeft de productie van cacao in Haïti totaal veranderd. Vroeger werd de totale oogst droge, ongefermenteerde en lage kwaliteit cacao door een paar bedrijven opgekocht. Sinds boeren zich bij PISA aan kunnen sluiten wordt de natte cacao meteen in Haïti gefermenteerd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteitscontrole in het land zelf plaatsvindt en er dus meer wordt betaald voor de kwalitatief betere productie.
PISA telt momenteel meer dan 1500 aangesloten boeren die gemiddeld vier keer meer verdienen dan voorheen. Ook zetten zij zich samen in om de biodiversiteit in het land te behouden.
Smaak: florale tonen, rijpe vijgen, krieken en gebrande noten.
Details productieproces:
Branding: medium
Malen: 24 uur
Concheren: niet
50 gram
Specificaties
Ingrediënten | Cacaomassa (Trinitario- en Criollobonen) uit Haïti, ruwe rietsuiker, cacaoboter. Donker en droog bewaren. Gegarandeerd vrij van gluten. Kan sporen van noten en melk bevatten. |
---|---|
Geproduceerd in | Bonn, Duitsland |
Certificering | Biologisch |