Deze nieuwe producten presenteerden wij tijdens ons tienjarig bestaan

Geplaatst op 09 september 2018 in Chocola

Zaterdag 1 september 2018 vierde Evermore het tienjarig bestaan. Dit werd feestelijk gevierd met de opening van de tentoonstelling Raven (te zien t/m 30 september 2018), een voordracht van The Raven van Edgar Allan Poe (1845) en een Ravendemonstratie met echte raven. Als klap op de vuurpijl heeft Evermore  nieuwe producten gepresenteerd. Een overzicht van de bijzondere thee-, koffie-, en chocoladesoorten.

‘Bal-groen-thee’ en zijde-achtige oolong

Proeverij en presentatie nieuwe theesoorten | Evermore

Proeverij en presentatie nieuwe theesoorten.

Heb je ooit een traditionele semi-geoxideerde Oolong uit Taiwan geproefd? De zijde-achtige smaak van de nieuwe Chin Shin Taiwan Oolong zal je verrassen. Deze thee is volledig in het dorpje Chishui geproduceerd door de familie Lin. De thee dankt een rijke en bloemige smaak aan de lage oxidatie. Hierdoor ziet deze oolong er bovendien erg groen uit.

Chin Shin Taiwan Oolong – €14,-

Verder presenteerde Evermore een nieuwe Japanse groene thee uit Sonogi. De streek Sonogi (prefectuur Nagasaki, Japan) is bekend om de tamaryokucha. Tamaryokucha (“bal-groen-thee”) is een sencha waarvan de blaadjes niet naaldvormig maar gekruld zijn. Ze zijn soms tot kleine balletjes gerold tijdens het droogproces. Sonogi is een samenwerking van jonge theeboeren. Zij experimenteren veel met nieuwe cultivars en verwerkingsmethoden.

Sonogi Mushisei Tamaryokucha – €17,-

Sonogi Tea | Evermore

De theeboeren van Sonogi experimenteren veel met nieuwe cultivars.

 

‘Vergeten’ koffiesoorten uit Costa Rica

Proeverij en presentatie nieuwe koffiesoorten | Evermore

Proeverij en presentatie nieuwe koffiesoorten

Koffiebrander Ian was in februari 2018 in Costa Rica. Daar wisselde hij kennis uit met koffieproducenten, exporteurs, grote en kleine koffiebranders en met Coffea Diversa. Dat is een koffietuin waarvan wij op 1 september drie zeer exclusieve koffiesoorten hebben gepresenteerd. Alle koffiesoorten hebben een SCA score van 90 uit 100 of hoger!

In de koffietuin van Fanni en Gonzalo Hernandez worden meer dan 600 verschillende koffiesoorten gekweekt. Om een monocultuur te voorkomen, proberen zij een grote diversiteit aan soorten levend te houden en te herintroduceren. Elke boonsoort heeft namelijk zijn eigen bijzondere eigenschappen, die resulteren in een unieke smaak.

De verschillende koffiesoorten van Coffea Diversa

Herintroductie van vergeten koffiesoorten door Coffea Diversa

Evermore verkoopt de volgende soorten in een luxe bewaardoos:

  • Laurina Pointed (washed)
  • Bourbon Longberry (washed)
  • Geisha (washed)

3 single plantation koffies uit Costa Rica, in bewaardoos – €45,-

Rotterdamse chocolade van Heinde & Verre

 

Heinde & Verre | Evermore

Tijdens het tienjarig bestaan van Evermore kon je voor het eerst kennis maken met een nieuw Rotterdams chocolademerk: Heinde & Verre. In Rotterdam-Noord maken zij grand cru chocolades met op maat gemaakte machines. Evermore verkoopt een single origin 70% reep van de witte Porcelana cacaoboon en een single origin 70% reep ‘Noble Bali’. Elke chocoladereep ‘rijpt’ tenminste drie maanden.

Heinde & Verre maakt de chocolade ‘vanaf de cacaoboon’ helemaal zelf. Die bonen worden ook deels door henzelf geïmporteerd, zoals de bonen voor de ‘Noble Bali’ reep. In Nederland zijn nog maar enkele chocolademakers die chocolade compleet van boon tot reep zelf maken. Dit heet bean to bar chocolade.

Heinde & Verre is alleen offline te koop in onze winkel.

 

Feest gemist?

Kon je niet bij het tienjarig bestaan van Evermore zijn op 1 september? Niet getreurd, dit stond er op het programma en zo zag het eruit.