Blog

Zet in 10 simpele stappen goede thee

Geplaatst op 09 december 2023 in Handleidingen

Voor een lekkere kop thee heb je alleen maar heet water, theebladeren en een kopje nodig. En wat kennis om zo veel mogelijk smaak uit de bladeren te krijgen. Een handleiding theezetten helpt je op weg. Producten gerelateerd aan dit artikel

Beslisboom: Welke koffiemolen past bij mij?

Geplaatst op 08 november 2023 in Koffie

Met deze productvergelijker zie je in één oogopslag welke koffiemolen bij jouw situatie past.

Theewater koken zonder thermometer

Geplaatst op 10 december 2022 in Handleidingen

De temperatuur van je theewater bepaalt voor een belangrijk deel de smaak. Is je water te heet? Dan verbranden de bladeren en dat geeft een bittere smaak. Met deze tips kun je op twee manieren de temperatuur van het water te schatten. Handig als je geen op temperatuur instelbare waterkoker of thermometer bij de hand […]

Waarom shade-grown coffee ecosystemen versterkt

Geplaatst op 12 januari 2021 in Herkomstinformatie

Koffiestruiken van de coffea arabica zijn schaduwminnende planten. Shade-grown coffee (of ‘boskoffie’) zijn koffiebonen die onder een schaduwrijke boomlaag zijn gekweekt volgens principes uit de natuurlijke ecologie. Wat maakt koffie die in de schaduw is gegroeid anders dan koffie van een plantage zonder schaduw?

5 bewaartips voor thee, koffie en chocolade

Geplaatst op 26 oktober 2020 in Chocola

Hoe kun je je voorraad thee, koffie en chocolade het beste bewaren? In dit artikel geven we je 5 tips voor je voorraadkastje. Zo gaat je thee en koffie het langste mee en kun je ervan genieten op de manier zoals de producten bedoeld zijn.

Wat is Pu-Erh thee en waar moet je op letten als je Pu-Erh wilt kopen?

Geplaatst op 15 september 2020 in Productvergelijkers

Pu-Erh (ook geschreven als pu-er, puerh of pu’er) is een gefermenteerde thee die oorspronkelijk uit China komt. De meeste Pu-Erhs komt uit het gebied rond de stad Pu’er in de provincie Yunnan. In tegenstelling tot geoxideerde theesoorten (zoals zwarte thee) zijn de bladeren voor Pu-Erh thee zorgvuldig gefermenteerd met behulp van bacteriën, wat de thee […]

Woordwijzer om thee, koffie en chocolade te dekoloniseren

Geplaatst op 14 juli 2020 in Chocola

Onze (on)bewuste woordkeuze verheerlijkt kolonialisme – en daarmee ook institutioneel racisme dat daaruit voortkwam. In deze woordwijzer lichten we acht woorden en hun koloniale associaties uit die onder andere worden gebruikt in de thee-, koffie- en chocoladebranche. Het is een incomplete lijst die uitnodigt om na te denken over de woorden die we gebruiken.

Wat woorden (niet) zeggen over de kwaliteit van thee

Geplaatst op 03 mei 2020 in Thee

Dit verhaal gaat over een vaak vergeten probleem in de handel: hoe verwarring over kwaliteit een middel is om de prijs op te drijven. Waar moet je op letten als je thee wilt kopen voor een goede prijs? #theeterminologie

DIY: sublieme cold brews zetten op 3 manieren

Geplaatst op 06 april 2020 in Handleidingen

Door thee of koffie met koud water te zetten krijg je cold brews met een subtiele zachte en zoete smaak. Heerlijk voor een warme dag. Of om je hoofd gewoon koel te houden. In dit artikel leggen we uit hoe je op 3 manieren cold brews kunt maken. Met simpele hulpmiddelen die je vast in […]

Wat kun je doen met koffiedik? 3 toepassingen voor hergebruik van koffieafval

Geplaatst op 17 februari 2020 in Koffie

Koffieliefhebbers opgelet! Koffiedik is een voedingsrijke substantie die je in en om het huis best opnieuw kunt gebruiken. Het koffiedrab van je dagelijkse bakkie pleur hoeft vanaf nu niet meer bij het restafval dankzij de volgende tips. #zerowaste #maketastenotwaste