Chocolade maken is een bewerkelijk proces. Hoge kwaliteit chocoladerepen worden zorgvuldig geselecteerd, gefermenteerd, gedroogd, gebrand, gekraakt, gemalen, geconcheerd en getempereerd. In dit artikel laten de makers van onze chocoladesoorten de 10 stappen van het productieproces zien.
Blog
Deze nieuwe producten presenteerden wij tijdens ons tienjarig bestaan
Zaterdag 1 september 2018 vierde Evermore het tienjarig bestaan. Dit werd feestelijk gevierd met de opening van de tentoonstelling Raven (te zien t/m 30 september 2018), een voordracht van The Raven van Edgar Allan Poe (1845) en een Ravendemonstratie met echte raven. Als klap op de vuurpijl heeft Evermore nieuwe producten gepresenteerd. Een overzicht van de bijzondere thee-, koffie-, en chocoladesoorten.
Lees verder
Waarom een goede koffiemolen belangrijker is dan een machine
Je wilt jezelf verwennen met een perfecte kop koffie. Dus ga je na hoe je jouw koffie het liefste drinkt. Espresso, cappuccino, macchiato… Zulke koffies komen uit een glimmende machine! Logisch dat je die wilt hebben natuurlijk. Maar voor een perfecte kop koffie is het zelf malen van de bonen minstens zo belangrijk. In deze blogpost leggen we uit waarom. Lees verder
Zo werken de smaakreferenties voor onze koffiesoorten
Sinds een tijdje hebben alle koffiesoorten op onze website nieuwe afbeeldingen. Geen koffiebonen of -pakjes meer, maar veel kleur en… woorden. Hiermee geven we een korte omschrijving van de smaak van de koffie, om je te helpen bij het kiezen van de juiste soort. Hoe we bij die smaakreferenties voor de koffie zijn gekomen, lees je in het volgende artikel.
Thee & Spijs: we gaven een foodpairing met thee
Afgelopen week verzorgden we een tea tasting bij Cottoncake in Amsterdam om te kijken welke theesoorten bij hun gerechten passen. Een avond met verrassende combinaties die soms per ongeluk ontstonden. Want hoe doe je dat eigenlijk, thee en spijs combineren? Een paar tips!
Ondanks onrust in Darjeeling dit jaar toch een ‘First Flush’, en wat voor een!
De Darjeeling First Flush van 2018 is waarschijnlijk een van de meest spectaculaire ooit in verband met de rust van de planten en de bijzonder gunstige weersomstandigheden van dit voorjaar. De rustperiode kregen de planten omdat theeplukkers het werk hadden neergelegd vanwege politieke onrust en protesten in de gelijknamige regio in Noord-Oost India.
Video review (EN): Evermore got featured on The Coffee Project!
This January, The Coffee Project popped by to review our coffee bar and roastery. You can see the result below and read the full article on Discovermycityrotterdam.com. The Coffee Project is a series of coffeehouse reviews initiated by Discover My City Rotterdam. In their pilot episode, they visited their “favorite coffeehouse of Rotterdam” (their own words!). The video gives a very good impression of what we do. Thanks for the beautiful shots!
Videoverslag: Nicaragua 2017
Koffiebrander Ian was in 2017 op bezoek bij Peralta Coffees in Nicaragua en leerde daar meer over onder andere droogmethodes en het wassen van koffie.
Interview: Joy Tushabe van Rwanda Ishema Women’s Wetmill
Koffiebrander Ian was in april 2015 op bezoek bij de Rwanda Ishema Women’s Wetmill. Een washing station dat alleen door vrouwen wordt gerund en interviewde eigenaresse Joy Tushabe.
THEEJOURNAAL – JAPAN 2014
Binnenkort hier de foto’s en verhalen van Eline’s theereis naar Japan van 30 april t/m 5 mei 2014!